© 2019 by Neel Dakshy Architecture

Company Registration No: 09871537

Registered Address: 14, Grove Park Road, London SE9 4QA

  • facebook
  • Twitter Round

Neel Dakshy Architecture supports SHELTER...

We encourage prospective clients, who meet us to discuss their projects during a free initial consultation to make a suggested £40 to this charity, helping people living in poor housing or facing homelessness.

Projects

Hither Green

Permitted Development Rear Extension

Completed last year, but only just photographed. This single storey extension to an Edwardian family home in Hither Green, creating a spacious, light and simple family kitchen and living space.

Construction work was by Skybuild.

Lee Manor Conservation Area

We have been successful in our appeal against LB Lewisham's decision to refuse the application for a striking loft extension to this property in the Lee Manor Conservation area.

In reaching a decision the Planning Inspector commended the high quality design and detailing of the scheme.

Neel Dakshy Architecture have obtained planning consent for a substantial two-storey side extension and large rear ground floor extension in Bromley.

The scheme increases the total living accommodation by 106 sqm in total.

Lee Manor

Zinc and structural glass loft extension

We've had loads of positive feedback on the unveiling of this new loft on a prominent corner in the sensitive Lee Manor Conservation Area.

We are hopeful that this will set a standard for future development in the area.

Much credit is due to the exemplary clients that allowed us to challenge the expectations of the planners at LB Lewisham.

Lee Manor

Modern full width, full width zinc dormer

The first completed full with dormer in the Lee Manor Conservation Area, since the application of an Article 4 Direction (removal of permitted development rights) in 2008.

Lewisham

Modern full width, full width zinc dormer

This modern dormer extension marks the end of phase one of works to this seemingly ordinary house in Lewisham.

Phase two begins on site immediately with a complementary cantilevered zinc ground floor extension, floating over the sharply sloped site to the rear.

Neel Dakshy Architecture has obtained Full Planning Consent at appeal for this substantial property on the site of an existing 1950's chalet in Chislehurst.

Work was completed in Autumn 2016 on this single storey rear extension and reconfiguration of this Edwardian family home in Hither Green. The clients really appreciate the way their family life has benefited. Christmas was, reportedly, an even greater success this year, in this fantastic new, sociable space.

Work was completed at Christmas 2016 on this full width dormer extension with juliette balcony. NDA secured a Certificate of Lawfulness for this element of the works as well as securing Planning for a subsequent ground floor extension, scheduled for 2017.

We have received Full Planning Consent for a 90sqm (970sqft) single storey extension to this Victorian Villa in South Croydon. 

Our approach was initially resisted by the client, however we managed to persuade them that their project shouldn't mirror their neighbour's application, which was submitted at the same time by an architectural technician; and was unfortunately refused.

Our scheme, which we hope to deliver on site this year gives a significant improvement to the existing accommodation and is far more efficient and in the planner's eyes was more considerately designed.

Neel Dakshy Architecture has completed the planning application for a contemporary rear dormer extension in Hither Green. The design features a large chamfered zinc dormer with a structural glass lantern over the staircase, with patterned screening designed to through textured shadows through the core of the house.

Upwards and outwards extension of terraced Edwardian home, creating a large open family kitchen/ dining/ living room and a luxury matersuite with ensuite and office at second floor level.

Full refurbishment of an existing post war townhouse, including basement and glazed pavilion extension.

The basement was conceived to declutter the living space and allow greater appreciation of the highly detailed, bespoke fixtures including a gravity defying cantilevered staircase.

Special negotiation with Building Control was required for this project, which also included concealed fire sprinklers to allow an open plan over four storey.

As Project Architect with Open London, in collaboration with Borgos Pieper Architects, Barcelona.

Glass pavilion extension and internal reconfiguration to this late regency property in the sensitive Ashburnham Triangle in West Greenwich. 

Planning required close consultation with the Design and Conservation team at Greenwich. The contemporary approach, successsfully maintained the character of the original house while improving the previously constrained and dark living space.

 

The project included and extensive sedum roof and structural glazed rooflight.

 

As Project Architect with Open London.

Contemporary rear and discreet roof extension to this Victorian villa on the highly sensitive Dulwich Estate.
 
A detailed Design and Access Statement was prepared and delicate negotiations with the Dulwich Estate resulted in this light and airy family home.
 
As Design Architect with Open London.

Contemporary rear extension to a large Victorian villa transformed the living space, whilst sensitively restoring the period features to the rest of the house.

Traditional, discreet two storey side extension with new garage and workshop to this Edwardian home. The project reconnected the house, replacing a disfunctional second staircase with a new glass balustraded staircase and bespoke storage solution.
 
As Project Architect with Open London.

Blackheath

Two storey modern extension to post war end of terrace house.
 
Careful negotiation was required for the planners to consent to such a significant project in the Conservation Area, including fully detailing the external fabric at planning stage.
 
As Project Architect with Open London.
Please reload